Subscribe

Banorët e Vorës protestuan edhe këtë të hënë para Bashkisë duke kundërshtuar shembjen e disa ndërtesave.

Ata thonë se nuk janë dakord me planin e rindërtimit në zonat e prekura nga tërmeti i 26 nëntorit.

Banoret pretendojnë se bashkia ka marrë vendimin të shembë edhe banesa të cilat nuk kanë asnjë dëmtim.

Sipas planit, në vendimin e bashkisë së Vorës parashikohen të shemben 13 pallate dhe rreth 70 objekte banimi dhe biznesi.

Edhe në Durrës dhjetëra qytetarë janë grumbulluar para zyrave të bashkisë për të ankimuar përjashtimin nga lista për dëmshpërblimet e tërmetit.

Në mbledhjen e fundit të këshillit bashkiak u miratua lista me 6257 përfitues të dëmshpërblimit ndërsa afro 3800 të tjerë janë skalifikuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *