Kreu i grupit Parlamentar i PS, Taulant Balla I ka uruar urime këshillit të ri bashkiak të Shkodrës.

 

Në një postim në “Facebook”, Balla I kërkon ndjesë komunitetit të Bashkisë Shkodër për situatën e krijuar pas dorëheqjes së detyrueshme të kryetarit të zgjedhur të Bashkisë, Valdrin Pjetri.

 

Balla thotë me tej se pas dorëheqjes së Pjetrit institucionet e ngarkuara nga Kushtetuta dhe ligji duhet të marrin përgjegjësi në lidhje me situatën e krijuar.

 

“Sot shkodranët kanë “kuvendin” e tyre të ri lokal, të përbërë nga 51 këshilltarë bashkiakë të zgjedhur në Zgjedhjet Vendore të 30 Qershorit. Duke i uruar Këshillit të ri bashkiak urime në punën e tij shumë të rëndësishme, Partia Socialiste i shpreh ndjesë komunitetit te nderuar të Bashkisë së Shkodrës per situaten e krijuar pas doreheqjes se detyrueshme te Kryetarit te zgjedhur te Bashkise, por si ne cdo rast ne qendruam përtej çdo interesi partiak, politik apo individual, vetëm në anën e ligjit dhe të interesit publik. Si në çdo rast, kur mes palëve politike përfshihen institucionet ligjzbatuese dhe kur bëhet fjalë për raportin e individit me ligjin, Partia Socaliste nuk investohet në asnjë debat. Ligji eshte i barabarte per te gjithe dhe ai vetëm duhet zbatuar nga kushdo. Në lidhje me kompetencën e Këshillit Bashkiak në raport me Kryetarin e Bashkiksë, në mbledhjen e parë të Këshillit Bashkiak u konstatua fakti i mosparaqitjes se fituesit si Kryetar Bashkie Shkodër në zgjedhjet e datës 30 qershor 2019, Z. Valdrin Pjetri për të bërë betimin në përputhje me ligjin. Sa më sipër, institucionet e ngarkuara nga Kushtetuta dhe ligji duhet të marrin përgjegjësitë që ju takojnë në situatën e krijuar.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *