Të paktën 57 emigrantë janë shpëtuar nga autoritetet italiane dhe janë dërguar në Ishullin Lampedusa.

 

Sipas mediave italiane emigrantët po udhëtonin me një barkë, janë kapur nga autoritetet italiane në afërsi të Lampione dhe janë dërguar për në Lampedusa në orët e vona të së shtunës.

 

Mes emigrabtëve të shpëtuar që bëhet me dije se janë nga Tunizia ishte dhe një grua shtatzane.

 

Ministri i Brendshëm i Italisë, Matteo Salvini pretendon se rënia drastike e valës së migrantëve që vijnë në Itali është e lidhur me përpjekjet e tij për të penguar organizatat bamirëse dhe të shpëtimit, që ndihmojnë emigrantët në det.

 

Shumica e emigrantëve që po arrijnë në Itali përmes detit, po e bëjnë këtë gjë pa ndihmën e organizatave bamirëse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *