Presidenti serb, Aleksandër Vuçiç ka reaguar për arritjen e marrëveshjes Kosovë-Serbi në Bruksel.

 

Ai tha se pala serbe në Bruksel pranoi draftin e propozuar për kompromis për zgjidhjen e situatës në veri të Kosovës, në lidhje me reciprocitetin e targave dhe situatës në Jarinjë dhe Bërnjak. Vuçiç shtoi se trupat serbe do të tërhiqen deri në orën 16:00 të 2 tetorit.

 

“Unë mendoj se kemi arritur një lloj zgjidhjeje kompromisi, me të cilën jam i kënaqur dhe mendoj se është e rëndësishme për palën tonë. Tërheqja e ROSU-së është parashikuar dhe është një tregues se në të ardhmen veprime të tilla të shqiptarëve do të hasin në rezistencë nga popullata serbe. Kthimi i KFOR-it në përputhje me Rezolutën 1244 është i rëndësishëm dhe tregon se është e mundur të sigurohen garanci sigurie për serbët. Unë e konsideroj këtë një sukses të madh të palës sonë…Ne jemi ata që e propozuam vendosjen e afisheve për ta, ata nuk mund të vendosin targa të përkohshme, por do të vendosin një afishe në stemën serbe dhe kjo nuk ka kosto”, tha Vuçiç.

Leave a Reply

Your email address will not be published.