Autoritetet në Mal të Zi kanë arrestuar një punonjës mjekësor, të akuzuar për publikimin e një liste me emrat e personave të infektuar me koronavirusin e ri.

Prokurorët thanë se ndaj të akuzuarit ishte caktuar masa e paraburgimit deri në 72 orë, në pritje të hetimit të mëtutjeshëm të çështjes.

I dyshuari M.R është pjesë e departamentit të Teknologjisë Informative në Qendrën Shëndetësore në kryeqytetin malazez, Podgoricë.

Ai u arrestua më 7 prill nën dyshimin për grumbullimin dhe përdorimin e paautorizuar të informacionit personal.

Ai është akuzuar për ndarjen e të dhënave për pacientët COVID-19 me persona të tjerë që nuk janë të autorizuar të trajtojnë informacionin.

Një listë me të paktën 60 emra të personave të infektuar nga virusi, së bashku me numrat e tyre të identitetit dhe vitin e lindjes, është shpërndarë në rrjetet sociale që nga 3 prilli.

Qeveria urdhëroi një hetim, duke thënë se publikimi i emrave të pacientëve të infektuar “shkel të drejtat themelore të njeriut”.

Organizatat e shoqërisë civile dhe partitë e opozitës kanë dënuar gjithashtu publikimin e listës.

Në Mal të Zi janë 248 raste të konfirmuara me koronavirusi, dy prej të cilëve kanë vdekur./R.E.L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *