Shërbimi Federal i Sigurisë në Rusi ka arrestuar 19 anëtarë të një grupi terrorist.

 

Grupi i Ekstremistëve, sipas mediave vendase, dyshohet se kishte përgatitur sulme në Kaukazin e Veriut, raporton Vizion Plus.

 

Autoritetet vendase njoftuan se ideologjia e grupit, e quajtur tekfirizëm, i justifikon masat radikale kundër të ashtuquajturve jobesimtarë, përfshirë edhe myslimanët,  dhe qëllimi i tyre është te krijojne kalifatin.

 

Ne momentin e arrestimit autoritetet ruse sekuestruan armë, municion, eksplozivë dhe literaturë ekstremiste.

 

Terroristet akuzohen  për organizimin dhe pjesëmarrje në aktivitetet ekstremiste.

 

Grupi i tyre është ndaluar dhe është shpallur ekstremist në Rusi që nga  shtatori  i vitit 2010.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *