Subscribe

Policia e Shtetit ka nisur trajnimet e uniformave blu për procesin zgjedhor të 30 qershorit.

 

Drejtori I Përgjithshëm Policisë, Ardi Veliu deklaroi se edhe për këto zgjedhje veprimtaria e uniformave blu do të jetë në rritje me qëllim zbatimin korrekt të ligjit.

 

Ai siguroi ambasadorin e e OSBE në Tiranë se policia edhe në këto zgjedhje do të tregojë që është promotore e vlerave më të mira të një shoqërie demokratike.

 

“Edhe për këto zgjedhje pritshmëritë për veprimtarinë e Policisë së Shtetit do të jenë cilësisht në rritje dhe të orientuara drejt zbatimit korrekt të ligjit. Këtij qëllimi i shërben dhe trajnimi i të gjithë punonjësve të Policisë së Shtetit, trajnim i cili fillon sot me drejtuesit qëndrorë dhe vendorë të Policisë së Shtetit e do të vijojë më pas me të gjithë punonjësit që do të  përfshihen në këtë proces. Gjej rastin të falënderoj Prezencën e OSBE-së në Tiranë, për kontributin e tyre për zhvillimin e këtij trajnimi. Ju siguroj se Policia e Shtetit edhe në këtë proces zgjedhor do të tregojë se është promotore e vlerave më të mira të një shoqërie demokratike”

 

Ndërkohë ambasdori i OSBE, Bernd Borchardt u shpreh I bindur se policia do të jetë asnjëanëse në këtë process dhe se do të garantojë njerëzit që vota e tyre do të përfaqësojë vullnetin politik të të gjithë shoqërisë.

 

“Unë jam i sigurt se sjella profesionale e institucioneve publike, duke përfshirë edhe policinë e shtetit mund të shtojnë tek njerëzit garancinë se vota e tyre me të vërtet është e vlefshme dhe se rezultatet përfundimtare pasqyrojnë vullnetin politik të të gjithë shoqërisë shqiptare.  Kam besimin se policia e shtetit do të jetë asnjanës në këtë proces kaq të rëndësishëm dhe do të sillet me profesionalizëm dhe dinjitet.”

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *