Ish-Deputeti i PS, Arben Çu ko ishte i ftuar mbrëmjen e sotme në Quo Vadis.

 

Në diskutimin për sa i përket Reformës në Drejtësi, Çuko tha se në nisje të saj, qëllimi ishte pozitiv dhe i qartë por megjithatë vonesat në dhënien e drejtësisë mbeten një shqetësim.

 

Shqetësim ky, që sipas Çukos duhet ta zgjidhë vetë sistemi i Drejtësië.

 

“Nevoja për reformimin e sistemeveë në vend ishte imediate. Qëllimi i kësaj Reforme në Drejtësi ishte pozitiv, objektivat ishin shumë të qarta. Thelbi i kësaj Reforme është që secili prokuror apo gjykatës të llogarisë pavarësinë e tij. Kjo e pjesa e trazimit të fortë të sistemit do të ndodhte. Por vonesa në dhënien e drejtësisë është shqetësuese, është një nga pasojat e reformimit. Duhet ta zgjidhë vetë sistemi i cili i ka të gjitha vetë në dorë.“- tha Çuko.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *