Deputetja e PD, Grida Duma ka reaguar pas hedhjes për konsultim publik të Planit të Menaxhimit të Zonave Arkeologjike A dhe B të Durrësit për vitin 2021-2028.

 

Përmes një reagimi në rrjetet sociale, Duma shkruan se po bëhet një masakër historike mbi mijëra vite qytetërim që i ka shpëtuar mësymjeve dhe luftrave.

 

MASAKËR HISTORIKE MBI MIJËRA VITE QYTETËRIM QË I SHPËTUAN MËSYMJEVE DHE LUFTRAVE QË TË SHQYHEN SOT NGA BARBARIZMI QEVERISËS.
I paska ardhur radha konçensionimit të Amfiteatrit të Durrësit!!!
E masakruan çdo vlerë të Durrësit antik që në fund ta konçensionojnë dhe Amfiteatrin.
Legjitimuan konçensionimin me dështimin?!!
Praktikisht argumentuan se meqënëse këta kur e zbulojnë arkeologjinë e marrin me kamiona dhe e hedhin në det siç dëshmojnë durrsakët.
Kur e zbulojnë murin antik e murosin në themelet e betonit komercial, kur e zbulojnë qytetin antik para Torrës, i hedhin beton dhe e djegin duke e shkatërruar pasurinë e nëntokës!!!
Këta janë ata që do t’i besohet ta lëshojnë me konçension për ta shpëtuar Amfiteatrin e Durrësit?!
Këta që masakruan çdo pasuri nëntoke dhe mbitoke?!
Këta që nuk lanë asnjë gjurmë të sheshit kalldrëm, të vollgës së trashëguar si koncept i një qyteti portual!
I masakruan për t’i konçensionuar nga pasuri e paçmueshme në copëtime dy lekëshe.
Çfarë duhet pritur akoma, e pse pritet akoma!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *