Ambasada italiane në Moskë ftoi të gjithë shtetasit italianë të pranishëm në Rusi “të vlerësojnë mundësinë e largimit nga vendi”.

 

“Duke pasur parasysh evolucionin më të fundit të kontekstit ndërkombëtar dhe vështirësinë në rritje në lidhjet ajrore dhe rrugore jashtë Rusisë, bashkatdhetarëve të pranishëm në Rusi u rekomandohet të vlerësojnë nëse qëndrimi është i nevojshëm dhe, nëse jo, të largohen nga vendi. Po bëhet gjithnjë e më e vështirë të udhëtosh me ajër nga Federata Ruse drejt Italisë dhe vendeve të tjera të treta”, thuhet në shënim nga ambasada.

 

Nderkohe, nga ana tjeter, Qeveria finlandeze ka konfirmuar mbylljen e kufirit lindor duke filluar nga mesnata per te gjithe shtetasit qe duan te hyjne nga Rusia.

 

Shtetasit rusë do të mund të hyjnë në Finlandë vetëm për disa arsye të veçanta dhe të vërtetuara, si vizita te të afërmit, për punë ose për të marrë trajtim mjekësor.

 

Ministrja e Brendshme finlandeze Krista Mikkonen tha se “të gjitha kërkesat për hyrje do të shqyrtohen individualisht”, duke shtuar se kushdo që dëshiron “mund të aplikojë për azil ose të përpiqet të kalojë kufirin ilegalisht. Por ne jemi të përgatitur,” i tha ministri ministrit. transmetuesit publik Yle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *