60 pula të oborrit ngordhën brenda një nate në fshatin Guri i Gomares në Bashkinë Divjakë.

 

Kontigjeni me shpendë i përkiste Mirsida Sinanit. Ajo tregon se pavarësisht se kishte marrë mjekime në farmacitë veterinare, pulat nuk shpëtuan

 

 MIRSIDA SINANI 

BANORE E FSHATIT GURI I GOMARES

 

Asnjë pulë s’ka mbetur. Të gjitha kanë ngordhur. E kishin mishin blu. Si kjo bluza ime.

 

Rasti u monitorua nga autoritetet. Nga verifikimet paraprake dhe pasi mori mostra për analiza, vaksinatori Ardian Kaja ngriti dyshime për infeksion dhe jo grip shpendësh.

 

ARDIAN KAJA 

VETERINER, DIVJAKE

 

I ka kapur infeksioni.Nuk është alarmante tani për tani, pasi nuk kemi një sinjalizim që të jetë gripi i shpendëve. Unë si veteriner nuk jap sinjalizime për grip shpendësh por infeksion.

 

Kontrollet e pulave të oborrit kanë nisur edhe ne qytete të tjera të vendit pas përhapjes së virusit në disa pulari në Durrës.

Leave a Reply

Your email address will not be published.