Këngëtarja e famshme kolumbiane, Shakira, do të akuzohet për evazion fiskal.

 

Sipas autoriteteve spanjolle, evazioni fiskal i kryer nga këngëtarja spanjolle kap vlerën e 13 milionë paundëve.

 

Por edhe pse Shakira I ka mohuar akzuat, autoritetet që janë marrë me rastin thonë se ajo ka kalaur më shumë se 183 ditë të vitit në Spanjë dhe nuk ka paguar taksat ndaj shtetit.

 

Kjo sepse sipas ligjit spanjoll, njerëzit që kalojnë më shumë se 183 ditë të vitit në Spanjë duhet t’i paguajnë shtetit spanjoll taksë mbi të ardhurat e tyre, edhe kur i fitojnë ato jashtë shtetit.

 

Në akuzën e ngritur autoritetet thonë se këngëtarja ka deklaruar se jeteon në Bahamas në mënyrë që të shmang taksat.

 

Shakira është e martuar me futbollistin katalanas Gerard Pique dhe shumicën e kohës e kalon në Spanjë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *