Gjyqi i djalit të presidentit amerikan Joe Biden, Hunter, për armëmbajtje pa leje, do të fillojë më 3 qershor, njoftoi dje një gjykatë në Delaware, një shtet në bregun lindor të SHBA.

Hunter Biden, 54 vjeç, është lartë në listën e objektivave për kundërshtarët republikanë të babait të tij, veçanërisht paraardhësin e tij Donald Trump, pasi ata me sa duket e shohin atë si thembra e Akilit të presidentit demokrat. Aventurat e djalit të Bidenit pritet të jenë edhe më shqetësuese në të ardhmen e afërt, duke pasur parasysh konfliktin – jashtëzakonisht të gjatë – parazgjedhor të kandidatëve për presidencën e nëntorit Trump/Biden.

Gjyqtarja Mariellen Noraica ka caktuar javët 3 dhe 10 qershor për përzgjedhjen e jurisë dhe orari do të përcaktohet pas konsultimit me palët.

Hunter Biden u deklarua i pafajshëm për rastin në tetor. Ai akuzohet për një deklaratë të rreme tek autoritetet kur plotësoi një aplikim për armë në vitin 2018: ai mohoi të ishte i varur nga droga. Më vonë ai pranoi varësinë e tij nga droga.

Nëse shpallet fajtor, Hunter Biden mund të përballet me deri në 25 vjet burg, por ndjekje të tilla në praktikë rrallë rezultojnë, përveç nëse shoqërohen me vepra të tjera penale.

Ai gjithashtu u deklarua i pafajshëm në janar për evazion fiskal në gjykatën federale në Kaliforni (perëndim), ku jeton. Seanca e radhës paraprake për këtë çështje është caktuar për datën 27 mars. Gjyqtari synon që gjykimi të nisë më 20 qershor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *