Subscribe

Nga 1 korriku ka hyrë në fuqi aboneja e re për transportin urban në kryeqytet. Ajo është e pajisur me fotografinë e personit që e disponon, i cili sa herë që hipën në autobus duhet të mbajë dhe kartën e identitetit me vete. Mjeti I identifikimit shërben për të provuar pronësinë e abonesë nëse kjo gjë kërkohet nga fatorinoja.

 

Qytetarët që janë përballur me këto kërkesa në sportele, i quajnë procedurat të pajustifikuara.

 

Por Kreu I Shoqatës Kombëtare të Transportit Urban, Ferdinand Ibrahimi, thotë se kjo abone e re shmang abuzimet nga qytetarët si dhe falsifikimin e dokumentit.

 

Nëse udhëton sot me autobus, duhet të paguash biletë ose të kesh abone edhe për fëmijët mbi 7 vjeç, duke rënduar financiarisht shumë familje. Ibrahimi thotë se shumë kjo gjë duhet të rregullohet me ligj.

 

Shoqata e transportit urban ka pasur kërkesa edhe për abone 2 javore apo 3 mujore, por aktualisht ato nuk prodhohen.

One thought on “Abone dhe kartë identiteti, mbani dy dokumentet ndryshe nuk udhëtoni dot me autobus

  1. bej abone me fotografi si gjermani franc itali si shtete europes ateher je rregull dhe abone jo me i shit faturina por me i shit aty tek stacioni aty ku rrini ju
    mbaroj abonimi me ate karte mbushet prap derdhet lekt dhe mbushe merr autobuza me sinjalizim karte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *