Vezët janë ndër ushqimet më të shëndetshme në botë, ato kanë një rol të rëndësishëm në shëndetin dhe fizikun tonë.

 

Ato ka kohë që janë klasifikuar nga mjeksia si një ndër mënyrat më të mira për të kontrolluar shumë gjendje shëndetësore. Ndërsa ditëve të sotme, problemet me zemër janë ndër më seriozet dhe më të zakonshmet në mesin e pacientëve të të gjitha moshave.

 

Ajo çfarë është më e frikshme, është fakti se ç’rregullimet e zemrës rrezikojnë më së shumti nga vdekja pacientët.

 

Sipas Universitetit të Harvardit, vezët përmbajnë lëndë ushqyese të cilat nuk ngrenë nivelin e LDL (kolesterolit të keq) në trup, por kontrollojnë atë.

 

Më poshtë do të lexoni disa fakte në lidhje me atë se çfarë I ndodh trupi tuaj nëse konsumoni 2 vezë në ditë:

 

Iu përmirësohet shikimi

Përmirësohet fertiliteti

Promovon humbjen e peshës

Stimulon funksionin e trurit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *