Nuk është një zakon që e kanë të gjithë! Nazelinjtë e ushqimit përpiqen ta ‘shtyjnë’ vaktin me ujë ndërsa të tjerët, ata që e shijojnë, nuk u shkon ndërmend të pinë ujë ndërsa hanë! Sipas studimeve të fundit, këtej e tutje nuk duhet ta bëjë më askush!

Uji me temperaturë të ulët mund të shkaktojë probleme me tretjen dhe i vështirësuar punën stomakut me ushqimet e yndyrshme. Kjo ndodh sepse stomaku i tret më mirë ushqimet kur janë në të njëjtën temperaturë me organizmin. Nëse ‘ndërhyjnë’ lëngje me temperaturë të ndryshme nga ushqimi apo stomaku, ngadalësohen funksionet. Siç mund ta dini, ngadalësimi i procesit të tretjes, shkakton refluks gastrik.  Një tjetër problem i pirjes së ujit gjatë vakteve, sidomos kur ushqimi është i nxehtë apo i ngrohtë, është me dhëmbët. Ata nuk do ta reflektojnë menjëherë por me kalimin e kohës do duket ndikimi i temperaturave ekstreme që kanë kaluar nga goja. / Revista Living

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *