9 kandidate kane aplikuar prane gjykates se Larte per te qene pjese e gjykates Kushtetuese.

 

Pas ndryshimeve ne kuader te reformes ne drejtesi, gjykata e Larte zgjedh 3 anetare ne Kushtetuese dhe kjo eshte hera e pare qe prej vitit 2016 qe arrihet numri i nevojshem i kandidateve.

 

Juristet qe synojne te jene gjyqtare Kushtetues jane:  Albert Demirneli, Alket Jaupi,  Dhimitrula Spiro, Ervin Karamuço, Helena Papa, Saimir Visha, Sandër Beci,  Vatë Staka dhe  Shaklina Peto.

 

Keto kandidatura do te vleresohen nga keshilli i emerimeve ne drejtesi nese i plotesojne apo jo kriteret e percaktuar nga ligji dhe me pas gjykata e Larte perzgjedh emrat qe do te shkojne ne Kushtetutese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *