Numri i personelit mjekësor që është infektuar me koronavirus në ditët e fundit është goxha shqetësues.

Pas vatres së parë të madhe që u identifikua në pavionin e mjekësisë interne në QSUT ( ku mendohet se burim I infeksionit ishte një infermiere) , tashmë shqetësim të madh paraqesin edhe qëndrat shëndetesore.

Në orët nga 45 mjeke dhe infermiere të testuar janë evidentuar 6 raste të reja me Covid-19.

Bëhet fjalë për raste të evidentuara në Qëndrat Shëndetësore Nr. 9 dhe Qëndrën Shëndetesore Nr.2.
Për fat të mirë pjesa më e madhe e rasteve tek personeli shendetesor janë mirë, ndonëse ajo që shqëtëson janë kontaktetg e tyre. Kjo jo vetëm sa I takon familjareve por edhe faktit që ata janë në kontakt cdo ditë me paciente që shkojnë për kontroll në qëndrat shendetesore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *