Gjykata e Tiranës la në burg 6 nga protestuesit e arrestuar pas dhunës së ushtruar në protesten e opozitës tek kryeministria ditën e shtunë.

 

Në mesin e atyre të cilëve I është komunikuar masa e sigurisë “arrest me burg” është edhe Florenc Hoxha , ish funksionar I lartë në bashkinë e Tiranës kur drejtohej nga Basha.

 

Ndërkohe në arrest me burg u lanë dhe Resul Daci, Ilir Hamedani dhe Sajmir Rexhepi.

 

Gjate seances se vlerësimit të masës së sigurisë avokati i të arrestuarve, Ivi Kaso tha se prokuroria nuk kishte asnjë provë për ushtrim dhune.

 

 

Avokati I të arresturave dhe perfaqësuesi ligjori PD, Ivi Kaso tha se nuk ka asnjë provë që ti lidhin këta persona me akte dhune.

 

“Organi i prokurorisë dështoi të sillte një provë të vetme apo një imazh që ti lidhe me akte dhune. Prova nuk ka në asnjë nga fashikujt që solli prokuroria. Sot në gjykatë u paraqit një provë e falsifikuar. Pra procesverbali i dytë i kontrollit të banesës së Florenc Hoxhës është qartësisht i falsifikuar. Është falsifikuar ora e mbajtjes së këtij procesverbali për arsye që ti jepej gjykatës pasqyrimi i rremë i realitetit, kur në fakt ky kontroll është zhvilluar jashtë çdo procedure ligjore dhe jashtë orarit ligjor që parashikon orën 22 të darkës si orar maksimal të ushtrimit të banesës. Kontrolli është kryer pas ores 22:00, ndërsa proceverbali mban orën 21:00.

 

Ndërkohe të mërkurën do të mbahet séance për masën e sigurisë edhe për 4 te arrestuar të tjerë.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *