Nis transportimi i 27 shtetasve shqiptare te cilet prej ditesh kane qendruar ne zonen neutrale mes Greqise dhe Shqiperise ne piken e kalimit kufitar te Kapshtices. Ndersa 13 te tjere te cilet kane pasur dokumenta greke dhe leje qendrimi ne Greqi jane rikthyer pas ne token greke. Shtetasit te cilet do te karantinohen ne hotel jane ata te cilet nuk kane qene rezidente ne Greqi dhe kane qene te pajisur vetem me pasaporta biometrike. Burime te siguruara thane se transportimi i tyre eshte duke u kryer nga strukturat e Drejtorise Rajonale te Kufirit dhe Migracionit ne Korce ne bashkepunim me strukturat policore te Korces dhe ato te Devollit. Te njejtat burime thane se te 27 shtetasit shqiptare do te karantinohen per 14 dite ne nje nga hotelet e ndodhura ne periferi te qytetit te Korces, hotel i cili eshte zgjedhur nga Keshilli Kombetar i Diaspores, i cili do te paguaje edhe shpenzimet e shqiptareve pergjate diteve te qendrimit ne hotel. Ky keshill ka marre disa oferta nga hotele te ndryshme dhe perfundimisht ka vendosur per hotelin e ndodhur ne periferi te qytetit te Korces, ne nje zone e cila eshte e distancuar nga qendra e banuar. Keta shtetas do te qendrojne te izoluar per 14 dite ne hotel, me mbikqyrjen e policise, te cilet do te garantojne qendrimin e tyre brenda hotelit 24 ore ne 24.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *