10 makina të reja inteligjente kanë mbërritur në Shqipëri për të kontrolluar sigurinë rrugore.

 

Sipas ministrit të Brendshëm, Bledi Çuçi tha se makina super inteligjente janë një hap tjetër ndaj modernizimit të sigurisë rrugore.

 

“Siguria rrugore në fokus, 10 makina të reja inteligjente i shtohen flotës së Policisë së Shtetit përmes projektit të ARRSH dhe Bankës Botërore për rritjen e sigurisë rrugore. Makinat janë të pajisura me kamera dhe sistem- radarin për monitorimin dhe ndëshkimin e drejtuesve të automjeteve që thyejnë rregullat e qarkullimit”, shkruan ministri në Facebook.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *