Në gjysmën e bashkive të vendit ka përfunduar procesi i numërimit të votave, ku saktësisht në 31 nga 61 të tilla është shpallur dhe rezultati përfundimtar.

 

Partia Socialiste ka fituar ndjeshëm në shumë bashki, ndërsa numri total i fitoreve të vulosura të partisë në pushtet në zgjedhjet vendore të së dielës, aktualisht është 25.

 

Gjithashtu, duket se PS po korr sukses edhe në bastionet e së djathtës.

 

Nga ana tjetër, koalicioni “Bashkë Fitojmë” ka fituar vetëm 6 bashki, ndërsa Partia Demokratike që mbart dhe historinë e ngjizjes së pluralizmit duket se është braktisur nga elektorati i saj, duke mos fituar drejtimin e asnjë pushteti vendor.

 

Bashkitë e fituara nga PS:

 

Bashkia Sarandë

 

Bashkia Vlorë

 

Bashkia Kukës

 

Bashkia Tropojë

 

Bashkia Rrogozhinë

 

Bashkia Tepelenë

 

Bashkia Elbasan

 

Bashkia Kamëz

 

Bashkia Kolonjë

 

Bashkia Peqin

 

Bashkia Librazhd

 

Bashkia Vorë

 

Bashkia Roskovec

 

Bashkia Këlcyrë

 

Bashkia Dropull

 

Bashkia Libohovë

 

Bashkia Belsh

 

Bashkia Mat

 

Bashkia Klos

 

Bashkia Cërrik

 

Bashkia Gramsh

 

Bashkia Poliçan

 

Bashkia Skrapar

 

Bashkia Selenicë

 

Bashkia Devoll

 

Bashkitë e fituara nga “Bashkë Fitojmë”:

 

Bashkia Memaliaj

 

Bashkia Pukë

 

Bashkia Has

 

Bashkia Fushë Arrëz

 

Bashkia Himarë

 

Bashkia Mirditë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *