Subscribe

Pavarësisht temperaturave te larta ne këtë sezon vere fatmirësisht nuk janë regjistruar zjarre te përmasave te mëdha. Bashkitë e juglindjes janë pajisur me tre zjarrfikëse te reja. Konkretisht Korça, Kolonja dhe Maliqi kane tashme nga nje mjet te ri qe do te shërbeje per te ndërhyre ne rastet e zjarreve.

 

Ne qarkun e Korçës përveç masave parandaluese dhe shtimit te numrit te zjarrfikëseve janë rivlerësuar edhe marrëveshjet per te mbuluar me shërbim dhe bashkitë qe nuk kane mjete si Pusteci, etj. Këtë vit janë bere edhe trajnime për reagimi ne kohe me te gjitha mjetet ne shkalle qarku, si dhe me mbështetjen e helikopterëve te Forcave te Armatosura ne raste emergjence.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *