Subscribe

Vatra e zjarrit në pyllin me pisha ne Pishporo ne Fier, vijon të jete ende aktive edhe pas tre diteve beteje me flaket .

 

Sipas shefit te sherbimit zjarrfikes te bashkise Fier, Zija Hyka, pergjate gjithe nates ne terren ka qendruar ne gatishmeri nje efektiv i plote zjarrfikesish per te mos lejuar perhapjen e flakeve drejt zones se banuar, nderkohe qe mengjesin e kësaj te premteje prane vatres se zjarrit ndodhen 4 mjete zjarrfikese, forca mbeshtetese te bashkise dhe 40 efektivë të ushtrisë, per te neutralizuar perimetrin e zjarrit.

 

Nderkohe gjate oreve te vona te mbremjes eshte riaktivizuar edhe nje vater zjarri me Darezeze e cila eshte shuar fale nderhyrjes se shpejte te sherbimeve.

 

Zjarri u riaktivizua mesditen e se merkures dhe vijon te jete aktiv  dhe i favorizuar nga era e forte, ka perfshire nje siperfaqe te konsiderueshme ne zonen e mbrojtur te pyllezuar me pisha.

 

Nderkohe gjate dy diteve beteje me flaket eshte kerkuar vazhdimisht nderhyrje nga ajri gje qe nuk eshte realizuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *