Majat e gishtave kanë një rol të rëndësshëm në shëndetin tonë. Përmes ngjyrës së majave të tyre në jemi në gjendje të mësojmë në lidhje me qarkullimin e gjakut.

 

Për të mësuar më shumë rreth këtij detaji mjafto të keni një gotë me ujë shymë të ftohtë, dhe në të për 30 sekonda zhytni majat e gishtave. Pas 30 sekondave do të keni shenjën e qartë a jeni të shëndetshëm apo keni problem shëndetësor.

 

Nëse majat e gishtave bëhen të bardhë apo të kaltër, atëherë keni problem me qarkullimin e gjakut. Ndryshimi i konsiderueshëm i temperaturës (apo stresi) mund të shkaktojë ngërçe të enëve të gjakut, të cilat dërgojnë gjak deri te gishtat, hunda apo veshët.

 

Si rezultati kësaj, këto pjesë të trupit nuk furnizohen mjaftueshëm me gjak dhe mund të mpihen.

 

Probleme me qarkullimin e gjakut mund të shkaktojë koagulimi i gjakut, i cili mund të jetë shumë i rrezikshëm, sepse, nëse zbërthehet, mund të arrijë deri te zemra apo mushkëritë dhe shkaktojë potencialisht vdekje, obezitet apo diabet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *