I nxehti i verës shpesh gjen ngushëllim me freskinë e ujit të ftohtë dhe pse ne shpesh harrojmë dëmet që mund të kemi nga një veprim i tillë.

 

Zgjidhja më e mirtë për secilin nga ne në momentin kur termometri shënon 30 gradë Celsius, është zhytja në një liqen të ftohtë, në lumë apo freskim në thellësi të detit.

 

Mund të duket si mënyra e duhur për tu larguar nga nxehtësia, por ekspertët paralajmërojnë se kjo mund të jetë vdekjeprurëse. Sipas tyre tronditja nga uji i ftohtë është një gjë e zakonshme, por rrallë herë sjell vdekjen pasi mbytja është shkaku kryesor.

 

Zhytja e menjëhershme në ujë të akullt mund të shkaktojë sulm vdekjeprurës në zemër.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *