Subscribe

Gjithçka lidhet me procesin zgjedhor, Klement Zguri, kryetar i KQZ-se ne terezinë e tij e shikon me nota pozitive. Por per te pasur nje proces me standardet me te larta ne vend, kryekomisioneri kerkon qe ne reformën zgjedhore, qe pritet te nise ne legjislaturën e ardhshme, te kihet parasysh gjetja e mënyrave per te ndaluar fenomene si shit-blerja e votës apo edhe tjetërsimi i saj gjate procesit te numërimit.

 

Ligji i ri zgjedhor, thotë Zguri, duhet qe sanksionoje edhe kryerjen e transparencës maksimale te financimit te partive politike. Per te eliminuar ndikimin e drejtpërdrejtë qe kane partitë politike ne zgjedhje, kreu i KQZ-se mendon se administrimi i zgjedhjeve ne komisionet e niveleve te dyta, te treta dhe numërimi i votave, perse jo, t’i kaloje nëpunësve te shtetit.

 

Ndërkohe, KQZ ne mbledhjen e fundit vendosi shpërndarjen e mandateve per deputet ne Qarkun Tirane, ku PS morri 18 mandate, PD 11 dhe LSI 5. Ndërsa ne ate te Beratit, PS fitoi 4 deputete, LSI 2 dhe PD vetëm 1.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *