Nga forumi evropian ne Austri me teme “zgjimi gjeopolitik i BE-së”, kryeministri Rama ritheksoi domosdoshmerine e heqjes se vizave per Kosoven.

Ne fjalen e tij, kreu i qeverise tha se tani Kosova eshte peng pikerisht i atyre  vendeve te bashkimit evropian qe e çliruan nga regjimi barbar i Sllobodan Millosheviçit.

Sot tha rama, shqiptaret e Kosoves nuk mund te levizin lirisht sepse BE nuk vendos per liberazimin e vizave edhe pse Kosova i ka plotesuar te gjitha kushtet e vendosura nga bashkesia evropiane.

Po aq ne fjalen e tij, kryeministri tha se kur flasim per dialogun mes Kosoves dhe Serbise, askush nuk mendon ti jape nje shtyse suksesit te tij, duke u dhene shqiptareve te Kosoves lirine e levizjes.

Referuar situates ne Ukraine, Rama tha se mbeshtetja e bashkimit evropian duhet te ishte me domethenese.

 

Sanksionet tha kreu i qeverise jane nje reagim i mire por jo veprime proaktive te cilat i japin zgjidhje shume çeshtjeve te lindura pas konfliktit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.