Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelesky deklaroi se Ukraina po humbet 60 deri në 100 ushtarë në ditë.

 

“Situata në Lindje është shumë e vështirë. Çdo ditë humbasim 60 deri në 100 ushtarë dhe numërojmë rreth 500 të plagosur në luftime,” tha Zelensk gjatë një interviste për kanalin amerikan “Neësmax”.

 

Presidenti tha gjithashtu se eksportet e grurit po bllokohen nga Rusia në Detin e Zi.

 

“Aktualisht, 22.5 milionë tonë drithë janë bllokuar nga Rusia. Për ta zhbllokuar këtë territor me dalje në det, me dalje në ujë, me dalje popullit tonë, duhet të luftojmë dhe duhet të kemi armë me rreze deri në 120-140 kilometra”, tha ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *