Në në Weissbad, të Zvicrës është ndërtuar dhe restoranti më i lartë në botë.

 

Sipas mediave ndërkombëtare restoranti ndodhet në një lartësi prej rreth 5,000 metra mbi nivelin e tokës në Alpet Zvicerane.

 

Për të mbërritur në destinacion përveç teleferikut, duhet të bëhen dhe terrene të pjerrëta në këmbë në të paktën një pjesë të rrugës.

 

Thënë kështu, është një udhëtim i bukur gjatë të cilit je i detyruar të kalosh nëpër një shpellë 40,000-vjeçare dhe në një kishëz gdhendur drejt në mal. Ky restorant njihet prej shumë vitesh dhe ka qenë vazhdimisht vend pelegrinazhi për plot 173 vjet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *