Gjetja e partnerit është një ndër sfidat dhe vështirësitë më të mëdha me të cilat përballet secili nga ne.

 

Në një marrëdhënie në çift shpesh mendohet se cili do të ishte profesioni ideal i partnerit. Sipas Anketës së Komunitetit Amerikan Zyra e Regjistrimit të SHBA -së të vitit 2014 , një shumicë e mirë prej nesh martohet brenda vetë profesioneve tona .

 

Studimi , i cili mbuloi 3.5 milion familje amerikane, zbuloi se martesat më të zakonshme janë krijuar nga partnerë me të njëjtën profesion dhe kryesisht ishin mësues.

 

Nëse ju punoni në ndonjë nga profesionet si më poshtë , ju keni shumë gjasa që partneri juaj të ketë po këtë profesion:

 

  1. Shkencëtarët
  2. Fermerët
  3. Agjentët e pasurive të patundshme
  4. Punonjësit socialë
  5. Agjentët e udhëtimit
  6. Nëpunësit e shërbimeve postare
  7. Atletët
  8. Aktorët
  9. Profesionistët e medias
  10. Ekonomistët

 

Studimi zbuloi gjithashtu se gratë dhe burrat, të cilët janë të profesioneve, doktor, avokat sjellin përfitime monetare të barabarta në muaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *