Një specie e re peshkaqeni që ecën është zbuluar në Australi.

Ata përdorin ‘fijet’ e tyre për të ecur në tokë. Peshkaqenët ecin në fund të dyshemesë së detit, në ujërat jashtë Australisë Veriore, duke e bërë më të lehtë për ta të kapin pre e tyre.

Në vend të notit, teknika e re i ndihmon ata të gjuajnë.

Ekspertët kanë qenë të vetëdijshëm për peshkaqenë ‘me këmbë’ vitet e fundit dhe ata thonë se grabitqarët kanë përparësi të mëdha duke qenë në gjendje të lëvizin përgjatë dyshemesë së detit sesa të notojnë.

Mark Erdmann, një bashkautor i studimit, tha: “Në vend që të notojnë përreth, këta peshkaqenë të vegjël në të vërtetë ‘ecin’ duke përdorur fijet e tyre sektoriale dhe të legenit, gjë që e bën më të lehtë për ta të kërkojnë peshq të vegjël.”

Ai shtoi se peshkaqenët sapo kanë mësuar teknikën dhe po e kalojnë atë mes grupeve të tyre.

Erdman theksoi se ekipi synon të studiojë më tej peshkaqenë në këmbë dhe të mësojë më shumë për zakonet e tyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *