Subscribe

Profesionet tradicionale janë te destinuara te zhduken.

 

Kete e pohon vete nje zanatçi, 80 vjecari Fejzo Aliaj, i cili prej 30 vitesh punon si orëndreqës. Dikur kishte nje kioske, ne te cilën priste klientët. Sot, duke qene se nuk fiton shume, është i detyruar te ushtroje profesionin ulur ne qoshe rruge apo pallatesh.

 

Edmond Sinani është 50 vjeç dhe prej 25 vitesh njihet si këpucar. Per te ky profesion edhe pse quhet i rëndomte, i ka mbajtur familjen dhe i ka sjelle te ardhura te konsiderueshme.

 

Profesione te tjera qe rrezikojnë te zhduken jane ato te druvarit, rrobaqepësit, postierit dhe faturistit. Kjo vjen si pasoje e dixhitalizimit dhe zhvillimit te shpejte te teknologjisë.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *