Subscribe

Kreu i gjykatës së Lartë Xhezair Zaganjori vijoi betejën në Kolegjin e Posaçshëm të Apelimit.

Megjithese kaloi shkallën e parë të vetingut, komisioneri publik ka kërkuar shkarkimin e tij nga detyra për problemet me pasurinë.

 

Xhezair Zaganjori

 

Kryetar i Gjykates se Larte

 

“ Sot dorëzova 10 prova të reja krahas 23 provave të seancës së kaluar. Mbetet te shikojmë se cfare do te ndodhe… ”

 

Zaganjori iu përgjigj gazetarëve edhe mbi situatën në gjykatën e Lartë, ku bie ne sy, se dy persona rrezikojnë te lirhen pasi mund t’u kalojnë afatet e ekstradimit.

 

XHEZAIR ZAGANJORI

KRYETAR I GJYKATES SE LARTE

 

“Jam ne dijeni por si kam parë afatet , i kemi derguar shkresë KLGJ-se ne lidhje me kete situate ne kete Gjykate.”

 

Për Zaganjorin , emërimi i 4 anëtarëve të rinj në gjykatën e Lartë që aktualisht është jashtë funksionit me vetëm 2 anëtarë , eshtë urgjente.

 

XHEZAIR ZAGANJORI

 

KRYETAR I GJYKATES SE LARTE

 

“Kater anëtarët e rinj do ri jepnin frymemarrje të paktën me ceshtjet civile që gjykohen me 3 gjyqtare por edhe ceshtjet qe kalojnë ne dhomën e Këshillimit”.

 

Vendimi per Zaganjorin nëse do të qëndrojë ose jo në detyre dhe sistem pritet të jepet më 17 korrik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *