Kryeministri i Maqedonisë së Veriut, në Ditën ndërkombëtare kundër korrupsionit ka thënë se lufta  pakompromis kundër korrupsionit do të arrijmë vetëm me institucione transparente dhe llogaridhënies.

 

Përmes një postimi në profilin e tij në Facebook, Zaev shkruan se pjesë e transparencës duhet të jenë edhe gjyqsori dhe prokuroria.

 

“Sot ka vullnet të madh serioz politik dhe gatishmëri për përballje me korrupsionin në vendin tonë. Këtë e kemi dëshmuar në shumë raste kur në opinion u ngritën dyshime për përplasje të interesave ose punës jokoshiente, që e hapin portën për korrupsionin. Luftë e pa kompromis kundër korrupsionit do të arrijmë vetëm me institucione transparente dhe llogaridhënies. Kështu duhet të jenë edhe institucionet përfshirë edhe ato në gjyqësi dhe prokurori”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *