Xi Jinping është konfirmuar si lider i Kinës për një mandat të tretë historik, pasi një takim politik njëjavor eliminoi rivalët kryesorë dhe forcoi fuqinë e tij politike. Xi dhe gjashtë anëtarët e Komitetit të ri të Përhershëm të Byrosë Politike sapo kanë dalë në skenë.

 

Mbetet një komision prej shtatë personash. Anëtarët dolën pas Xi sipas renditjes:

Li Qiang – ai është kryeministri i ri, duke zëvendësuar Li Keqiang
Zhao Leji
Wang Huning
Cai Qi
Ding Xuexiang
Li Xi

Xi Jinping iu drejtua mediave, duke thënë se partia dje përfundoi me sukses kongresin e saj, “duke mbajtur lart flamurin, duke mbledhur forcën dhe duke ecur përpara në unitet”.

 

Ai gjithashtu vuri në dukje se bashkësia ndërkombëtare e ka ndjekur kongresin “me shumë interes” dhe krerët e shteteve kanë dërguar mesazhe dhe letra urimi dhe i ka falënderuar të gjithë.

 

Më pas ai prezantoi formacionin e tij të ri në komitetin e përhershëm të Byrosë Politike.

 

Ai shtoi se vendi e ka arritur qëllimin e tij për të krijuar një “shoqëri mesatarisht të prosperuar”.

 

“Tani ne po ndërmarrim hapa të sigurt në një rrugëtim të ri për ta kthyer Kinën në një vend socialist modern në të gjitha aspektet. Për të përparuar drejt qëllimit të dytë të njëqindvjetorit dhe për të përqafuar përtëritjen e madhe të kombit kinez në të gjitha frontet, për një rrugë kineze drejt modernizimit,” tha ai.

 

Ai tha se vendi do të vazhdojë të ndërtojë “një shoqëri moderne socialiste dhe një ndërmarrje të madhe pasi madhështia është ajo që e bën atë të madh dhe pafundësisht të lavdishëm.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *