Ministrja e Jashtme Olta Xhaçka ndodhet në Nju Jork në kuadër të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së.

 

Xhaçka është takuar me një grup informal ndër-rajonal të quajtur LGBTI Core Group, ndërsa shpreh mbështetjen e plotë të saj për të drejtat e këtij komuniteti.

 

“Shqipëria qëndron për pjesëmarrjen e plotë, të barabartë dhe kuptimplotë të LGBTI në të gjitha sferat e jetës publike dhe institucionale. Ne jemi të përkushtuar dhe të vendosur ta çojmë përpara këtë axhendë si çështje prioritare edhe në OKB”, shprehet Xhaçka.

 

Ministrja e Jashtme Xhaçka është takuar gjatë ditës së djeshme me homologun e indian, teksa është shprehur se ka ardhur koha që Shqipëria dhe India të thellojnë bashkëpunimin në fusha të ndryshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.