Subscribe

Presidenti Aleksander Vucic përpara vizitës në Tiranë u shpreh i kënaqur që homologu I tij malazez do të marrë pjesë në takimin e liderëve të Ballkanit Perëndimor, për nismën “e minischengenit”.

Ai thote se shpreson qe prijektit ti bashkohen edhe vendet e tjera te ballkanit duke mos perjashtuar as Kosoven.

 

ALEKSANDAR VUÇIÇ

 

PRESIDENT I SERBISE

 

Dua të besoj se në të ardhmen ka një mundësi që kjo aleancë e të tre vendeve të Serbisë, Shqipërisë dhe maqedonisë së veriut të mos jetë një aleancë në aspektin politik por në atë ekonomik dhe tregtar, të zgjerohet dhe unë do të bëj çmos që t’ia tregoj Presidentit të Malit të Zi dhe përfaqësuesve të tjerë nga rajoni.

 

Aleksander Vuçiç u kujdes të tregonte përfitimet që kanë qytetarët e ballkanit nga kjo iniciativë.

 

ALEKSANDAR VUCIC

 

PRESIDENT I SERBISE

 

Kjo do të shtojë GDP, jetën më të mirë të qytetarëve tane, sepse produktet do të jenë më konkurruese, kostot operative  do të jenëmë të ulëta për transportuesit e mallrave, do të ketë një treg më të unifikuar të punës, dhe do të jetë shumë më i mirë për të gjithë në rajon.

 

 

Përvec refuzimit të Kosovës, ftesës nuk I është përgjgjur negativisht edhe Bosnjë Hercegovina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *