Mediat serbe bëjnë te ditur se kryeministri Aleksandër Vuçic ka anuluar dy vizita te rëndësishme ne Bruksel dhe SHBA, te planifikuara per ne 21 dhe 23 qershor. Ai do e merrte pjese ne çeljen zyrtare te negociatave te anëtarësimit me BE dhe ne SHBA per te përuruar fluturimet e “Air Serbia” ne Nju Jork. Por vete Vuçic nuk e ka konfirmuar ketë informacion, gazeta “Politika” shkruan se vendimi ka ardhur pasi ambasadoret e BE dhe SHBA kane nxitur disa protesta kundër tij ne vend. Por ne takimet qe Vuçic zhvilloi ketë te hënë, ambasadori amerikan Scot dhe shefi i delegacionit te BE, Davenport garantuan mbështetjen per reformat ne Serbi dhe theksuan rëndësinë e bisedimeve mes Prishtinës e Beogradit. Komisioni Europian i ka hedhur poshtë aludimet ne media se diplomatet e huaj kane nxitur protestat.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *