Subscribe

Instituti i Librit dhe Promocionit solli per te pestin vit festivalin letrar qe beri bashke dhjetëra te rinj.  “Shtegtim dhe Identitet” ishte kjo tematika e këtij viti ku te rinjtë prezantuan krijimet e tyre  ne zhanrin e prozës, poezisë dhe esesë.

 

Çmimi i pare ne ese shkoi per Antea Saphiun, ndersa ai i prozës per Oriada Dajkun. Me çmimin e pare ne poezi u vlerësua i riu nga Kosova Donart Rexhbogaj.

 

Shkrimtaret e mirënjohur Ylljet Alicka dhe Zija Cela vlerësuan prurjet e këtij vit ndërsa motivuan te rinjtë qe ta vazhdojnë ëndrrën e tyre.

 

Edhe drejtuesja e festivalit Irena Toci vlerësoi krijimet e paraqitura ne ketë edicion te festivalit.

 

Nuk mungoi krijimtari e studenteve nga Universiteti i Arteve te cilët prezantuan punimet ne piktura, video instilacione dhe fotografi.

 

Çmimi i pare per artin grafik instilacion shkoi per Kristiana Dervishin, ndersa çmimin e pare per video e mori Ergys Velo ndërkohe qe Angjelo Sevo u vlerësua per fotografinë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *