Subscribe

Virozat gripale janë ne kulmin e qarkullimit. Ne mase, fëmijët e vegjël, nxënësit e shkollave, por dhe me te rriturit janë te prekur nga gripi i stinës. Institucionet arsimore raportojnë mungesa te theksuara te nxënësve  per shkak te virozave ne qarkullim. Mbi 16 mije persona preken çdo jave nga gripi. Edhe pse ne këto shifra specialistet e Shëndetit Publik thonë se jemi larg epidemisë gripale. Intensiteti i larte i virozave duket ne fluksin e madh te pacienteve ne qendrat shëndetësore dhe urgjencat e spitaleve. Mjeket rekomandojnë te mos neglizhohet me gripin, pasi ai shkakton komplikacione te renda, por as te merret mjekim pa rekomandimin e specialistit. Ndërkohe epidemiologet parashikojnë nje rënie te intensitetit te virozave gripale.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *