Rukije Kurti është një ish -luftëtare e Ushtrisë Clirimtare të Kosoves, një simbol i forcës së gruas.

 

Në moshën 19 vjeçe pas martesës formale ajo vendos ti bashkohet ushtrisë bashkë me bashkëshortin!

 

“Pengu im më i madhë në jet është qe nuk vesha kurr një fustan të bardhë, por nuk pendohem pasi në atë kohe duhët te luftoja për vëndin tim”

 

Në pozicionin e infermjerës për tju ardhur në ndihmë të plagosurëvë, znj Kurti tregon së momentet më të vështira ishin kur ushtarët nisnin të linin amanetet e tyre!

 

“Ti në atë momente duhet të bëhësh e fortë pasi dhe duhet ti qëndrosh pranë, l ti japësh forcë por dhe ta mjekosh”

 

Por cilat kanë qënë momentet me të vështira, për emisionin e mëngjësit “7pa5” Rukija tregon se në këte periudhë frika më e madhe ishte se mos në të plagosurin e radhës do gjente bashkëshortin, ndërsa dhimbjen më të madhe e përjetoj pas përfundimit të luftës ku zbuloj që 47 pjestarë ta familjes ishin vrarë!

 

 

Sot një familje ish-luftetarësh qe vlerësohen nga të gjithë dhe  pavarësisht sfidave Rukija dhe i shoqi vijojnë ti shërbejnë forcave të sigurisë së Kosovës!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.