Subscribe

Kolegji Zgjedhor ka rrëzuar ankimimin e Partise se Unitetit Kombetar per ç’regjistrimin e kesaj force politike nga zgjedhjet e 30 qershorit.

Ky vendim i formes se prere se Kolegjit Zgjedhor konfirmon ne nje fare menyre zhvillimin e zgjedhjeve ne kete date sipas kerkeses se mazhorances dhe shkon kunder dekretit te fundit te Metes per anulimin e kesaj date.

Kreu i PUK, Idajet Beqiri kishte kerkuar ne KQZ, ç’regjistrimin e kesaj partie nga koalicioni i majte dhe nga zgjedhjet e 30 qershorit me arsyetimin se keto zgjedhje nuk kane kuptim pas dekretit te nxjerre nga presidenti Meta.

Kete kerkese fillimisht e rrezoi KQZ, dhe tashme pas ankimimit te PUK, e rrezoi edhe Kolegji Zgjedhor, cka do te thote se ky eshte vendim i formes se prere.

Idajet Beqiri u shpreh pas ketij vendimi, se PUK eshte e detyruar te shkoje ne zgjedhje pasi ky eshte vendim detyrues dhe nuk ka me institucion tjeter qe mund ta gjykoje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *