Sytë janë pjesa më delikate e organizmit, për të cilën ju duhet të kujdeseni në mënyrë që të mos keni probleme me shëndetin e tyre.

 

Mund të ndodhë shpesh që gjatë ditës ju të bëni që i dëmtojnë sytë dhe parandalimi i tyre është i domosdoshëm.

 

Shmanguni nga këto shprehi të pashëndetshme që përfshijnë trendin për të bërë tato në qepallën e syrit, lente kontakti dekorative dhe të flesh me to.

 

Më poshtë do të lexoni disa këshilla që ju ndihmojnë për të pasur sy sa më të shëndetshëm. Kujdes gjërat që sduhet të bëni janë;

 

Bërja e tatove në pjesën e qepallës

Vendosja e lenteve dekorative

Prerja e qerpikëve

Fjetja me lente të kontaktit

Heqja e pjesës së plagës së syrit

Aplikimi i medikamenteve apo produkteve të grimit rreth syrit

Përdorimi i pajisjeve të rrezikshme pa mbrojtëse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *