1-vjetori i qendrës rinore ka shërbyer për ish-themeluesin Erion Veliaj si një moment për t’iu kujtuar kritikeve te projekteve te tij ne bashki se kane ndjekur te njëjtën politike konfliktesh edhe me pare. Për te, koha tregoi se gjithçka qe ndodhi ishte vetëm përpjekje per te ndalur progresin.

Ndaj, për të gjithë ata që ndoshta mendojnë se sot është hera e parë që bëhet sherr për punët publike, kujtoni se para një viti ishte ekzaktësisht kështu, dhe të njëjtat forca që donin të ndalonin progresin atëherë, ndalojnë progresin edhe sot. Më vjen mirë që pas një viti, ne do të shkojmë të takohemi në një vend tjetër, ku të themi: “Gjithë kjo zhurmë, për çfarë?” Për një park fëmijësh, për një vend ku ne tashmë kemi mbjellë 2500 pemë, por ku edhe fëmijët meritojnë të kenë po aq hapësirë sa kanë edhe të rriturit.

Duke folur para të rinjve, Veliaj i cilësoi kritiket si cinike dhe njerëz pa ide.

Janë njerëz që thonë, – e pse kështu bëhet kjo, u bëre ti të na japësh mend neve, ti i ke akoma buzët me qumësht, ne kemi vite këtu vite të tëra, dhe e dimë si bëhet kjo punë. Mos u dekurajoni, janë tangërlliksit dhe cinikët që rrinë nëpër shkallët e stadiumeve, nëpër shkallët e arenave, por asnjëherë nuk zbresin në fushë. E ardhmja është për çunat dhe gocat që zbresin në arenë dhe bëjnë gjëra të mrekullueshme.

Qendra Rinore shërben për grumbullimin e këtij brezi dhe vënien në zbatim të ideve dhe projekteve të tyre. një vit më parë në vendin që sot ngrihet kjo qendër ishte ndërtuar një biznes strip club.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *