Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale mohoi lajmet e publikuara në disa media se arsyeja e vdekjes sot, të një 69 vjecari nga Shkodra ishte Covid 19.

Ministria bëri të ditur se pacienti që ka ndërruar jetë në spitalin infektiv, ka humbur jetën si pasojë e sëmundjes hemoragjisë cerebrale (aksidentit vascular hemoragjik).

69-vjeçari ishte prej 13 vitesh me tumor në kokë dhe kishte kryer 3 ndërhyrje. Kishte hemorragji cerebrale dhe ishte në gjendje të rëndë në koma.Sipas spitalit infektiv, 69-vjeçari nuk ka ndërruar jetë si pasojë e COVID-19, pasi ishte bartës i virusit, por pa shenja të sëmundjes, (asimptomatik) dhe ka ndërruar jetë si pasojë e hemoragjisë cerebrale.

Pavaresisht reagimit te bere nga Ministria, ka ende paqartesi per rastin.

Kjo pasi duhet sqaruar se perse viktima ishte shtruar ne spitalin Infektiv ne nje kohe qe nuk kishte simptoma te Covid 19.

Leave a Reply

Your email address will not be published.