Vatikani pranon zyrtarisht Palestinën. Traktati për njohjen formale të nënshkruar në shkurt të vitit 2013 nga Kisha Katolike që njihte këtë territor si sovran, ka hyrë në fuqi edhe nga de juro. Më shumë sesa rritja e numrit që mbështesin Palestinën, kjo njohje ka një domethënie simbolike për këtë shtet, duke patur parasysh dhe influencën e madhe që Vatikani ka në popujt e krishterë.
Nënshkrimi i një traktati të pranimit formal, u njoftua pak para vizitës së presidentit palestinez Mahmud Abas në Romë, ku u takua dhe me Atin e Shenjte. Ai u mirëprit nga autoritetet në Palestinë, por shkaktoi shumë pakënaqësi në Jerusalem. Më herët Britania, Irlanda, Spanja dhe Franca, kane votuar në Parlament njohjen e këtij vendi në Lindjen e Mesme. Palestina madje është pranuar dhe nga Parlamenti Europian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *