Mark Zuckerberg do të bëjë të tjera ndryshime rrënjësore në kompanitë e tij. Kompania Meta, e cila zotëron Facebook, Instagram dhe WhatsApp, ka njoftuar se do të shkurtojë 10,000 vende pune.

 

Ky vendim vjen disa muaj pasi gjigandi i teknologjisë pushoi nga puna 11,000 punonjës gjatë nëntorit.

 

Shefi ekzekutiv i Meta, Mark Zuckerberg tha se shkurtimet do të ishin të vështira, por i cilësoi si pjesë e një viti të efikasitetit.

 

Përveç humbjes së 10,000 vendeve të punës, 5,000 pozicione të hapura në kompani do të mbeten të paplotësuara.

 

Zuckerberg i tha stafit se ekipi i rekrutimit do të ishte një nga ata që do të prekeshin të parët nga shkurtimet.

“Ne do t’i bëjmë të ditur anëtarët e ekipit të rekrutimit nesër nëse do të ndikohen,” shkroi ai në një memo për punonjësit të martën.

“Ne presim të shpallim ristrukturime dhe pushime nga puna në grupet tona të teknologjisë në fund të prillit 2023, dhe më pas grupet tona të biznesit në fund të majit 2023. Afatet tona kohore për ekipet ndërkombëtare gjithashtu do të duken të ndryshme dhe drejtuesit vendas do të vazhdojnë me më shumë detaje.”

 

Zuckerberg tha se nuk do të kishte punësime të reja derisa të përfundojë ristrukturimi dhe tha se ai synonte ta bënte kompaninë të këndshme, duke hequr shtresa të shumta të menaxhimit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *