Australia po përballet me një valë të nxehti që do të shohë që termometri të rritet deri në 16 gradë mbi mesataren.

Paralajmërimi i temperaturës së lartë është lëshuar në zona të ndryshme të vendit: Australinë perëndimore dhe jugore, shtetin e Viktorias dhe Tasmania.

 

Temperaturat pritet të jenë ndërmjet 8 dhe 16 gradë më të larta se mesatarja e kesaj periudhe.

 

Në disa qytete, nivelet më të ulëta gjatë natës ishin më të lartat e regjistruara në katër vitet e fundit.

Në Adelaide në 11 të mëngjesit  termometri shenonte 38 gradë  ndersa në Melburn plazhet janë plot./Ansa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *