Vaksimi eshte kryefjala e ketij viti dhe procesi nga i cili do te varet ecuria e clirimit ekonomik.

Banka e Shqiperise dhe fondimi monetare nderkombetare, raporton Vizion Plus, ndane te njejtin mendim sa i perket ecurise se metejshme ekonomike, e cila do te kushtezohet nga shpejtesia me te cilen do te kryhet vaksinimi i popullates.

Ne takimin e zhvilluar mes misionit te fmn dhe bankes qendrore, u evidentua se ekonomia shqiptare do te rimekembet gradualisht gjate ketij viti dhe gjate 2022.

Sektori qe pritet te jape kontribut te larte ne kete rimekembje eshte turizmi, i cili eshte goditur fort nga kufizimet qe dikton pandemia, por me heqjen e tyre, sektori pritet te shenoje nje bum.

Guvernatori  Gent Sejko njohu misionin e FMN mbi ecurine ekonomike ne vend, ku masat e marra nga sektori bankar dhe si nga aspekti fiskal i qeverise kane zbutur sadopak efektet e forta te pandemise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *